Vaasan Kissatalo

talo

Vaasan kissataloa ylläpitää vapaaehtoisvoimin yhdistys nimeltä Vaasan kodittomien kissojen ystävät ry.

Yhdistys perustettiin vuonna 1993 muutaman vaasalaisen kissaihmisen voimin auttamaan hädänalaisia kissoja. Aluksi jäsenet ottivat kodittomia kissoja koteihinsa ja etsivät niille uudet kodit sekä jakoivat e-pillereitä pahimmille villikissa-alueille.

Vuonna 1996 yhdistys sai vuokrattua Vaasan kaupungilta vanhan puutalon Palosaarelta, noin 2 km keskustasta. Kissoilla on talossa karanteenihuoneen lisäksi 7 huonetta, joissa ne asuvat kunnes uusi koti löytyy. Vaikka talosta löytyykin monia puutteita, (rakennettu 1800 luvulla)  löytyy talosta myös hyviä puolia: kesäisin talon pihalla järjestetään pihakirppiksiä, joihin ihmiset tulevat mielellään viettämään mukavaa iltapäivää ja samalla katsomaan kissoja!

Yhdistys toimii vapaaehtoisten kissaihmisten voimin, ainoa  palkka on tyytyväinen kehräys. Töitä riittää sillä kissat on hoidettava ja menot ovat valtavat. Rahat on aina jostain saatava, joten yhdistyksen väki järjestää ahkerasti myyjäisiä, kirpputoreja ym. tapahtumia. Jouluna myydään talon kissojen kuvista tehtyjä joulukortteja. Lisäksi kerrotaan ihmisille kissojen hoidosta ja leikkauksista ja pyritään parantamaan kissojen asemaa ja kohtelua.

Kissat joutuvat tullessaan karanteeniin. Karanteenin aikana ne leikataan, rokotetaan, madotetaan ja hoidetaan kaikki muut vaivat. Kissatalolla on oma eläinlääkäri, joka tarkistaa ja hoitaa kaikki talolle tulevat kissat. Pennut pyritään sijoittamaan kotihoitopaikkoihin, kunnes ne ovat luovutusikäisiä ja valmiita aloittamaan oman elämän uudessa kodissa. Talon mukavuuksiin kuuluu ulkotarha, johon kissat pääsevät ulkoilemaan ympäri vuoden. Kissatalolla kissoja arkisin hoitavat työharjoittelussa olevat nuoret sekä yhdistelmätukiprojektin avulla palkattu työntekijä.

Maaliskuussa (2001) kissatalolla juhlittiin tuhannetta kissaa. Eli kissoja menee talon kautta vuodessa yli 200. Kissat luovutetaan vain sisäkissoiksi ja mahdollinen ulkoilu tapahtuu vain valvotusti valjaissa tai ulkotarhassa. Uusi omistaja allekirjoittaa sopimuksen, jota sitoutuu noudattamaan. Aikuiset kissat luovutetaan leikattuina ja rokotettuina. Pennut luovutetaan rokotettuina ja madotettuina. Yhdistyksellä on oikeus harkintansa mukaan päättää luovutetaanko kissa uuteen kotiin. Yhdistys voi myös kieltäytyä luovuttamasta, mikäli katsoo uuden kodin olevan epäsopiva.

Pentuaika alkaa toukokuussa ja kestää myöhäiseen syksyyn. Silloin yhdistyksen väellä on kädet täynnä töitä ja kaikki apu on tarpeen.

Joomla templates by a4joomla ~ Brushes by Obsidian Dawn